dilluns, 16 de desembre del 2013

Com es celebra el Nadal a altres països?



ITÀLIA
Pels italians el Nadal s’ha de celebrar amb companyia de la família. El dia 24 de desembre es reuneix la família per gaudir del conegut “cenone navideño”, el sopar que procedeix de mitjanit. El “cenone” té les seves regles, la primera és menjar exclusivament peix, vegetals fregits, tartines i amanida de peix com a entrants. Com a primer plat mengen pasta fresca, entre els més coneguts són amb salsa de tomàquet i tonyina o spaghetti amb cloïsses o amb mariscs.  L’únic dia que es pot menjar carn és el 25 de desembre, el plat principal és un timbal de pasta amb salsa de tomàquet , carn, trossets de mozzarella i parmigiano a dalt.  Per suposat els dies de Nadal no falten els dolços !El més comú es el panettone, un postre que no falta a les taules per Nadal. Buon Natale !

ISLÀNDIA
Les festes nadalenques són intensament celebrades a Islàndia, pràcticament des del 1 de desembre fins el 6 de gener,  els islandesos gaudeixen d'una gran quantitat d'esdeveniments culturals i familiars que han sigut heretats de generació en generació. En aquestes dates els dies a Islàndia són molt curts, per aquesta raó els islandesos decoren les seves cases col·loquen llums de tota mena a les finestres i col·loquen tot tipus de figures als jardins, balcons... de les seves cases. L’arbre de Nadal és decorat el dia 23 de desembre, tradicionalment les llums de l'arbre són enceses quan les campanes de l’església interrompen les celebracions a les sis de la tarda de la vigília del dia de Nadal. El dia de Nadal el sopar tradicional és el típic "hangikjöt" o xai fumat, mentre que el postre és un pudin d’arròs, aquell dia se li diu pudin d’ametlla, una ametlla és posada al pudin abans de servir-lo, qui aconsegueixi tindre l’ametlla al pudin serà el guanyador del premi acordat. El dia 24 de desembre s'acostuma a mostrar molt d'afecte amb tothom. Els islandesos van al cementiri per posar un ram de flors o espelmes a les tombes dels seus familiars. El dia d'Any Nou la família es reuneix, la tradició és fer una foguera i castells de focs artificials són llançats a l'aire. Gleðileg jól!

RÚSSIA

El Nadal a Rússia està bàsicament influenciat per l’Església ortodoxa. Les festes nadalenques fan referència a una celebració de fa més de setanta anys, que va estar clausurada durant molt de temps.
Quan es van prohibir els rituals religiosos, totes les cerimònies van ser substituïdes per Dead Moroz o el Abuelo Frío, que pels altres països és el famós Santa Claus. Als EEUU Santa Claus entra per la xemeneia, en canvi a Rússia va amb trineu i tres cavalls, truca a la porta i entra amb un sac ple de regals. A l’actualitat, Rússia aprofita aquestes festes per homenatjar a la família, organitzant el famós sopar sagrat dels ortodoxos, el mateix que se celebra el 6 de gener.
Des del primer dia de desembre els carrers, botigues, cases i altres espais estan decorats amb garlandes, joguets i molts avets.  En les festes nadalenques es mengen plats especials, les taules estan plenes de carn, ampolles de vodka i xampany, caviar, fruites, dolços, amanides, etc.
Finalment se celebra la festa de Cap d’Any, que cada any es celebra a la Plaça Roja de Moscou, amb focs artificials i música en directe. С Рождеством !!!!

SUÏSSA

Suïssa és un país que està format per àrees alemanyes, franceses i italianes, hi ha diferents tradicions i creences, però també hi ha de compartides. A Suïssa es celebra l'Advent, que és un període de preparació abans del Nadal, el nens tenen un calendari amb 24 dies amb escenes nadalenques, també tenen una corona amb 4 espelmes que són les 4 setmanes que dura l'Advent. Els arbres són decorats la nit del 24 de desembre, però alguns suïssos els decoren a principis de mes. A les zones de parla alemanya la nit del 6 de desembre Sant Nicolàs porta obsequis i regals als nens, en canvi, per la regió catòlica els regals i obsequis els porta “Le Petit Jesús”. Quan és la Nit de Nadal les famílies es reuneixen i llegeixen textos del naixement de Jesús; després la majoria van a una missa de mitjanit. Finalment, beuen xocolata calenta i mengen “ringli”. God Jul!




 Redactores: Naila Martínez i Judit Pallàs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada