ITÀLIA
Pels italians el Nadal s’ha de celebrar amb
companyia de la família. El dia 24 de desembre es reuneix la família per gaudir
del conegut “cenone navideño”, el sopar que procedeix de mitjanit. El “cenone”
té les seves regles, la primera és menjar exclusivament peix, vegetals fregits,
tartines i amanida de peix com a entrants. Com a primer plat mengen pasta
fresca, entre els més coneguts són amb salsa de tomàquet i tonyina o spaghetti
amb cloïsses o amb mariscs. L’únic dia
que es pot menjar carn és el 25 de desembre, el plat principal és un timbal de
pasta amb salsa de tomàquet , carn, trossets de mozzarella i parmigiano a
dalt. Per suposat els dies de Nadal no
falten els dolços !El més comú es el panettone, un postre que no falta a les
taules per Nadal. Buon Natale !
ISLÀNDIA
Les
festes nadalenques són intensament celebrades a Islàndia, pràcticament des del
1 de desembre fins el 6 de gener, els
islandesos gaudeixen d'una gran quantitat d'esdeveniments culturals i familiars que
han sigut heretats de generació en generació. En aquestes dates els dies a
Islàndia són molt curts, per aquesta raó els islandesos decoren les seves cases
col·loquen llums de tota mena a les finestres i col·loquen tot tipus de figures
als jardins, balcons... de les seves cases. L’arbre de Nadal és decorat el dia
23 de desembre, tradicionalment les llums de l'arbre són enceses quan les campanes
de l’església interrompen les celebracions a les sis de la tarda de la
vigília del dia de Nadal. El dia de Nadal el sopar tradicional és el típic
"hangikjöt" o xai fumat, mentre que el postre és un pudin d’arròs,
aquell dia se li diu pudin d’ametlla, una ametlla és posada al pudin abans de
servir-lo, qui aconsegueixi tindre l’ametlla al pudin serà el guanyador del
premi acordat. El dia 24 de desembre s'acostuma a mostrar molt d'afecte amb tothom. Els islandesos van al cementiri per posar un ram de flors o espelmes a
les tombes dels seus familiars. El dia d'Any Nou la família es reuneix, la tradició és fer una foguera i castells de focs artificials són llançats a l'aire. Gleðileg jól!
RÚSSIA
El Nadal a Rússia
està bàsicament influenciat per l’Església ortodoxa. Les festes nadalenques fan
referència a una celebració de fa més de setanta anys, que va estar clausurada
durant molt de temps.
Quan es van prohibir
els rituals religiosos, totes les cerimònies van ser substituïdes per Dead Moroz o el Abuelo Frío, que pels altres països és el famós Santa Claus. Als
EEUU Santa Claus entra per la xemeneia, en canvi a Rússia va amb trineu i tres
cavalls, truca a la porta i entra amb un sac ple de regals. A l’actualitat,
Rússia aprofita aquestes festes per homenatjar a la família, organitzant el
famós sopar sagrat dels ortodoxos, el mateix que se celebra el 6 de gener.
Des del primer dia
de desembre els carrers, botigues, cases i altres espais estan decorats amb
garlandes, joguets i molts avets. En les festes
nadalenques es mengen plats especials, les taules estan plenes de carn,
ampolles de vodka i xampany, caviar, fruites, dolços, amanides, etc.
Finalment se
celebra la festa de Cap d’Any, que cada any es celebra a la Plaça Roja de
Moscou, amb focs artificials i música en directe. С Рождеством !!!!
SUÏSSA
Suïssa és un país que
està format per àrees alemanyes, franceses i italianes, hi ha diferents
tradicions i creences, però també hi ha de compartides. A Suïssa es celebra l'Advent, que és un període de preparació abans del Nadal, el nens tenen un
calendari amb 24 dies amb escenes nadalenques, també tenen una corona amb 4
espelmes que són les 4 setmanes que dura l'Advent. Els arbres són
decorats la nit del 24 de desembre, però alguns suïssos els decoren a principis
de mes. A les zones de parla alemanya la nit del 6 de desembre Sant Nicolàs
porta obsequis i regals als nens, en canvi, per la regió catòlica els regals i
obsequis els porta “Le Petit Jesús”. Quan és la Nit de Nadal les famílies es reuneixen i llegeixen textos del naixement de Jesús; després la
majoria van a una missa de mitjanit. Finalment, beuen xocolata calenta i mengen “ringli”. God Jul!
Redactores: Naila Martínez i Judit Pallàs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada